Oldalmenü
Szavazás
Melyik a kedvenc autó gyártód?
Amerika
Európa
Japán
Korea
KGST

ZIL 157 híradós

A szovjet hadsereg "kis" teherautója, a ZIL-151 felváltására 1961-től gyártották. Menet közben is szabályozni tudta a kerekek nyomását. Vezetőfülkéje háromszemélyes, lemezből préselt.  Csörlős és csörlő nélküli változatait is gyártották. Híradós, nyergesvontató, tartálykocsi, és zárt felépítményű változatokat is gyártottak.

ZIL 157 tűzoltó

A szovjet hadsereg "kis" teherautója, a ZIL-151 felváltására 1961-től gyártották. Menet közben is szabályozni tudta a kerekek nyomását. Vezetőfülkéje háromszemélyes, lemezből préselt.  Csörlős és csörlő nélküli változatait is gyártották. Híradós, nyergesvontató, tartálykocsi, és zárt felépítményű változatokat is gyártottak, illetve speciális modelleket, mint ez a tűzoltó változat.

ZIL131 hiradós

A ZIL-157 felváltására 1966 decemberétől gyártják, fülkéje emlékeztet a közúti forgalomból magyarországon is ismert ZIL-ekére. Az 1964-től gyártott ZIL-133 6*4 kerékképletű jármű bázisára épült.  Vezetőfülkéje háromszemélyes. Csörlős, nyergesvontató, konténerfelépítményes, és speciális felépítményű változatait is gyártották.

Diavetítő

Kapcsolat:         

   Webcím:            www.keletiblokk.mlap.hu
Szerkesztő:      Dezső József (Jocivan)
Email.:                dezsojoci@freemail.hu