Oldalmenü
Szavazás
Melyik a kedvenc autó gyártód?
Amerika
Európa
Japán
Korea
KGST

Zetor Super 50

A Zetor Super 50 jelű, hátsókerékhajtású, nehéz univerzális traktor talajművelése, szállításra és betakarítógépek üzemeltetésére alkalmas. Széles gumiabroncsai nagy felületen érintkeznek a talajjal, ezért a traktor fajlagos talajnyomása kisebb. Nagy haladási sebessége, kiváló lábfék és kézifék berendezése, mellső rugózása, biztonságos fülkéje a mezőgazdasági nagyüzemek közkedvelt szállító járművévé teszi. A traktor után 1 db 3500 kg önsúlyú ráfutófékes, vagy 2db, összesen 9000 kg összsúlyú légfékes pótkocsi kapcsolható és a közúti forgalomban való közlekedéshez szükséges összes tartozékkal rendelkezik. A traktor talajművelésre és egyéb mezőgépek üzemeltetésére szolgáló berendezésekkel - hidraulikus emelőrendszer, szabványos hárompont függesztőmű, lengővonórúd, 6 bordás TLT - van felszerelve. 

 Zetor 7711 hátsókerékhajtású traktor
                                                                               

  A Zetor 7711-es típusú traktor a Zetor traktorcsalád, hatodik generációs UR I-es sorozatú változatának a legfelső, hátsókerékhajtású tagja. 1985-től kezdődött gyártásuk kétféle fülkével. A könnyű univerzális kategóriába tartozó erőgép motorja négyhengeres, álló soros elrendezésű Cseh gyártmányú vízhűtéses diesel motorral szerelt erőgép sebességváltója mechanikus kivitelű szinkronizált, mely 25 km/h megengedett legnagyobb sebességet biztosít számára. A kormányzás hidrosztatikus szervó rendszerű. Az erőgép fölszerelhetõ külön rendelésre elöl is TLT kihajtással és hidraulika hárompont függesztéssel. A hidraulika rendszer erő és helyzetszabályzós, emelőképessége hátul 24 kN. Vezetőfülkéje a legszigorúbb OECD előírásokat is kielégítő fűthető szellőztethető, körbeüvegezett, biztonsági fülke, nyitható oldal és a hátsó ablakokkal. Mind az első mind a hátsó kerekek nyomtávolsága nagy határértékek között állítható.   
 
 
                       Zetor 7745 összkerékhajtású traktor
                                                                                                      

  A Zetor 7745-ös típusú traktor a Zetor traktorcsalád, hatodik generációs UR I-es sorozatú változatának a legfelsõ, segédmellsőkerékhajtású tagja. 1985-től kezdõdött gyártásuk kétféle fülkével. A könnyű univerzális kategóriába tartozó erõgép motorja négyhengeres, álló soros elrendezésű vízhűtéses diesel motorral szerelt erőgép sebességváltója mechanikus kivitelű szinkronizált, mely több mint 25 km/h megengedett legnagyobb sebességet biztosít számára. A kormányzás hidrosztatikus szervó rendszerű. Fékrendszere hidrosztatikus dobfék. A teljesítményleadó tengely sebessége kívánságra kétfokozatú is lehetett. A hidraulika rendszer erő és helyzetszabályzós. Vezetőfülkéje a legszigorúbb OECD előírásokat is kielégítő fűthető szellőztethető, körbeüvegezett, biztonsági fülke, nyitható oldal és a hátsó ablakokkal, illetve nyitható tetővel ellátva. Zajszintje 85 dB alatt van.  
 
 
                  Zetor Crystal 12011 hátsókerékhajtású traktor
                                                                                           

  A Zetor Crystal 12011 traktor félig önhordó felépítésű, hátsókerék-hajtású erőgép. Erőforrása négyütemű, vízhűtéses, közvetlen befecskendezéses dízelmotor. A tengelykapcsoló egytárcsás, száraz dörzskapcsoló. A sebességváltó mechanikus, csúszóhüvelyes, ferdefogazású fogaskerekes, szorzó előtéttel. A hajtómű terhelés alatt kapcsolható nyomatéknövelővel rendelkezik. A nyomatéknövelő adta lehetőséggel együtt 16 előremeneti és 8 hátrameneti sebességfokozat kapcsolható. A traktor TLT-je hátul, a traktor hossztengelyében van elhelyezve és motorfordulattal arányos 540 1/min és 1000 1/min fordulatszámon üzemeltethető. A két kapcsolható fordulatszámhoz két TLT tengelycsonk áll rendelkezésre, egy 6 bordás alacsony és egy 21 bordás magas fordulatszámú. A traktor differenciálműve pedállal működtethető. Az üzemi fékberendezése kétpedálos, tárcsás rendszerű előtétfék. A hidraulikus emelőberendezés hárompont rendszerű. 
 
 
            Zetor Crystal 12045 segédmellsőkerékhajtású traktor
                                                                                                        

  A Zetor Crystal 12045 traktor félig önhordó, segédmellsőkerékhajtású, 120 lóerős, 20 kN vonóerőosztályba tartozó erőgép. Rendeltetése függesztett, féligfüggesztett és vontatott munkagépekkel talajművelés, vetés, növényvédelem, szerves- és műtrágyaszórás, betakarítógépek üzemeltetése, valamint szállítási munkák végzése. A traktor 16 előre és 8 hátrameneti sebességfokozattal rendelkezik. 21 bordás TLT-je 540 min-1 és 1000 min-1  fordulatszámom, motorfordulattal arányosan üzemeltethető. A hidraulikus emelő-berendezés több építésű, hárompont rendszerű, egyszeres működésű helyzet- és erőszabályozós. A kormánymű hidraulikus szervorendszerű, az egyéb hidraulikus berendezésektől független olajkörrel. A fülke panoráma ablakozással ellátott, fűthető és szellőztethető biztonsági fülke. A vezetőülés párnázott, légrugós, állítható, kartámaszokkal és háttámlával felszerelt.
 
 
            Zetor Crystal 16045 segédmellsőkerékhajtású traktor
                                                                                                         

  A traktor félig önhordó felépítésű, segédmellsőkerékhajtású erőgép. Erőforrása négyütemű, vízhűtéses, turbófeltöltős dízelmotor. A tengelykapcsoló egytárcsás, száraz dörzskapcsoló. A sebességváltó mechanikus, csúszóhüvelyes, ferdefogazású fogaskerekes, szorzó előtéttel. A hajtómű terhelés alatt kapcsolható nyomatéknövelővel rendelkezik. A nyomatéknövelő adta lehetőséggel együtt 12 előre- és 6 hátrameneti sebességfokozat kapcsolható. A traktor TLT-je hátul, a traktor hossztengelyében van elhelyezve és motorfordulattal vagy haladási sebességgel arányos fordulatszámon üzemeltethető. A traktor differenciálműve pedállal működtethető. A mellsőkerék-hajtás kézikarral - terhelés alatt is - ki- és bekapcsolható. Az üzemi fékberendezése kétpedálos, tárcsás rendszerű előtétfék. A hidraulikus emelőberendezés hárompont rendszerű. A vezetőfülke panoráma ablakozással ellátott, fűthető és szellőztethető biztonsági fülke.
 
 
               Zetor 12145 és 16145 összkerékhajtású traktorok
                                                                                                

  A traktor korszerű építése és teljesítménye biztosítja, hogy egyaránt alkalmas a mezőgazdasági nehéz talajmunkák és szállítási feladatok végzésén túl a különböző ipari üzemek szállítási és egyéb feladatainak ellátására is. A gép erőforrása hathengeres, turbófeltöltős, vízhűtéses, közvetlen befecskendezésű dízelmotor. A traktor összkerékhajtású, így nehéz körülmények között is alkalmas munkavégzésre. A mellső hajtás közúti közlekedésnél kikapcsolható. Fülkéje teljesen üvegezett, jó kilátást biztosító zajszigetelt, biztonsági fülke. A tengelykapcsoló száraz, egytárcsás dörzskapcsoló. A sebességváltómű 6 előre és 3 hátrameneti fokozatot biztosít, amely a nyomatéknövelővel kétszereződik. A hidraulika rendszer korszerű, erő, helyzet és vegyesszabályozásra alkalmas. A TLT fordulatszáma 4 fokozatban állítható a motorfordulatszámtól függően.
 
 
                         Zetor 12245 összkerékhajtású traktor
                                                                                   

  Mechanikus segédmellsőkerék-hajtású, mellsőkerék kormányzású traktor. A gép erőforrása négyütemű, közvetlen befecskendezéses, léghűtéses dízelmotor. A hűtővizet centrifugál szivattyú keringeti, a rendszerbe termosztát és megkerülő vezeték van beépítve. Főtengelykapcsolója egytárcsás, száraz, tányérkúpos, a sebességváltómű szinkronizált, szorzó és hátrameneti fokozattal. A sebességváltó nyomatéknövelővel is rendelkezik. A hátsó tengely hajtása a sebességváltómű kimenő tengelyére szerelt kúptányérkerekes differenciálművön, illetve bolygóműves véglehajtáson keresztül történik. A mellső tengely hajtása kardántengellyel, homlokfogaskerekes bolygóművön keresztül történik, kapcsolása hidraulikus. A TLT a traktor hosszvonalában helyezkedik el, hajtása motorfordulattal arányos, vagy a kapcsolt sebességfokozattól függő. A hidraulikus emelőberendezés szabályozási módja nyomás, helyzet, erő- és kombinált szabályozás.

Forrás: www.mezogeparchivum.hu

Diavetítő

Kapcsolat:         

   Webcím:            www.keletiblokk.mlap.hu
Szerkesztő:      Dezső József (Jocivan)
Email.:                dezsojoci@freemail.hu